allsång på bussen, intressanta studiebesök till kloster, barnhem och Stutthof, flummmmm, mysiga andakter och mässor, roliga kvällar på färjan, hälsa på varenda människa på båten på polska, försöka hålla en konversation med icke-engelskkunniga jämnåriga polacker, träffa härliga skåningar, göra polacker överdrivet smickarde genom att tacka på polska, shoppa till otroligt billiga priser! (två tröjor, niveacreme, ett par trosor, en mascara, två par strumpor, ett paket jordgubbar, en bh, ett nagellack till under 400 kr(!)(!)(!)(!)), kolla på random saker på gatorna, gå runt i gamla Gdansk, garva åt Polens ologiska sätt att placera sina hus, liksom först värsta fattiga skjulet, sedan helt plötsligt värsta skyskrapan och efter det lägenheter, haha.., äta mat två gånger på mysigaste restaurangen som man satt på golvet på med massa ljuslyktor från taken (påminnde om asiatiskt, men restaurangen serverade kebab, pizza och pasta, hehe), äta godaste maten på ett kloster och bli serverad av Birgitta-systrarna, garva när Ella försökte pruta ner en Redbull till en polack som inte kunde engelska, bli skrämd av en tant som bodde på toan, kyrkobesök i 5 st otroligt fina kyrkor, äta frukostbuffé och gå på marknad.
otroligt vad man hinner på 4 och en halv dagar, jag har haft överdrivet kul och fått ett glädjebesked idag. tack för dessa dagar världens bästa konfagrupp!
Stutthof berörde mig mest, men var samtidigt väldigt intressant och jag blev en stor livserfarenhet rikare! 
Jag har flera 100 bilder och då driver jag inte, men nu räcker det med att visa den här panoramabilden från "sovrummet" i en av barackerna. Detta var deras vardag, och inte ens en skön vila fick de. 4 personer på varje våning av sängarna, på en bädd av ruttet hö. Känns bara overkligt, det var inte ens länge sedan.t

Kommentera

Publiceras ej